17 Aralık 2013 Salı

Gözlerinizin kış mevsiminde de korunmaya ihtiyacı var…


“UV ışınları her mevsimde zararlı”








Gözlerimizi ultraviyole ışınların zararlı etkilerinden kış aylarında da korumak gerekiyor. Güneş ışınlarının parçası olan ultraviyole ışınları (UV) küresel ısınma ve ozon tabakasındaki incelme nedeniyle göz sağlığımızı eskisinden çok daha fazla tehdit ediyor. Bu ışınlar sadece yazın değil kış mevsiminde de göze zarar veriyor.



Kışın kardan yansıyan ışık güneşin zararlı etkisini arttıracağından her yaştan hemen herkesin gözlerini mutlaka güneşin zararlı ışınlarından koruması gerekiyor.

Ultraviyole ışınlara uzun süre maruz kalınması göz kapağı cildine, kornea ve göz merceğine zarar verebiliyor. Gözlerinizi bu zararlı ışınlardan korumanın en sağlıklı yolu kış aylarında da UV blokajlı güneş gözlüğü ve geniş kenarlı şapka ile birlikte UV blokajlı kontakt lens kullanmak.

'Peki, güneş ışınlarının parçası olan ultraviyole ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkileri konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? Araştırmalar UV ışınlarına uzun süre maruz kalmanın UV ile ilişkili rahatsızlıkların ortaya çıkma riskini arttırdığını gösteriyor. UV ışınları, göz kapaklarına, korneaya ve göz merceğine zarar veriyor. 

Zararlı UV ışınlarına karşı ekstra koruma sağlayan kontakt lensler ise 4 mevsim boyunca gözleri UV ışınlarından korur. Tüm ACUVUE® Kontakt Lensleri Sınıf 1 ve 2 UV blokajı özelliğine sahiptir ve gözün iç bölgelerini ve dış kısımlarını UV zararlarına karşı korumaya yardımcı olurlar. Güneş gözlükleri ve şapkalar tarafından engellenemeyen çevresel ve yansıyan ışınlara karşı koruma sağlarlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder