28 Ocak 2016 Perşembe

Rujlarınızda Kansorojen Madde Bulunuyor mu? Birlikte Test Edelim...





Merhaba,
biliyorum sık sık yazı yazamıyorum artık bloguma ama vakit buldukca kafamı yazarak dağıtabiliyorum ve bu beni hem dinlendiriyor hemde sizlere fikirlerimi sunmuş oluyorum. Ama herzaman olamayabiliyor birçoğunuzun bildiği üzere çalışıyorum, 2 tane dünyalar tatlısı çocuklarım var ve ev işi bunların hepsi birleşince insanın kendine zaman ayırması biraz daha zorlaşıyor:) Neyse konuyu dağıtmayayım:) Biliyorsunuz ki artık kullandığımız, giydiğimiz, yediğimiz vs birçok şeyde kansorojen madde bulunuyor maalesef. Ve böyle bir konuşma esnasında bir duyum aldım nette çok araştırdım ama açıkcası çok detaylı bilgisine ulaşamadım ama gelen bilgi güvendiğim birinden olduğu için bir süredir kendi rujlarımda ve arkadaşlarımın rujlarında bu yöntemi denedim ve en sonunda sizler ilede paylaşmak istedim...


Bu yöntemi sadece rujlarda olduğunu duydum diğer makyaj ürünlerinde açıkcası denemedimde. Şimdi elinize severek kullandığınız isterseniz 1 isterseniz birden fazla rujunuzu alın ve birtane de altın bir yüzük veya ne bulursanız ama altın olması şart. Ruju bileğinize elinize veya kolunuza dilediğiniz bir bölgenize kısa bir şerit şeklinde uygulayın ve üzerine elinizdeki altın ile git gel yapın kısa bir süre. Rujunuzun rengi kararıyor ise o rujunuzda kansorojen madde bulunuyor demektir!.. Bazılarında çok fazla kararmıyor fazla kararmaması demek üründe kansorojen madde var ama az miktarda demek. Ürün baya bir kararıyor ise bu rujunuzda oldukça fazla miktarda konsorojen madde var demek. Eğer ki herhangi bir kararma olmuyor ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ben kendim severek kullandığım birçok rujumda bunu sizler için deneyerek resimledim ve sizler ilede paylaşmak istedim...



The Balm ın çok severek kullandığım bir ruju hatta neredeyse bitmek üzere ve bu ürün az bir miktarda olsa kararma yaptı.



M.A.C. Bu rujda ise göründüğü üzere herhangi bir kararma yok sadece yüzük ile git gel hareketi yaptığımdan dolayı rengi biraz açıldı.



Catrice bu ruju sürdükten bir süre sonra vücut ısınıza göre dudağınıza az miktarda renk veriyor. Görüldüğü üzere bu rujda da herhangi bir kararma mevcut değil.



Essence nin bu rujunu gerçekten çok severek kullanıyorum ama görüldüğü üzere az miktarda da olsa bu rujda da kararma oldu.



Avon un bu rujunu çok fazla kullanmıyordum sizlere gösterebilmek amaçlı resimledim bu üründe de az miktarda da olsa kararma mevcut maalesef.



Gosh markasına ait bu açık pembe tondaki rujda da herhangi bir kararma olmadı:)



Rimmel markasına ait Kate ruju hayatımda kullandığım ilk ve tek bordo rengi ruj diyebilirim:) ve bu rujda da herhangi bir kararma olmadı sadece yüzük ile yaptığım git gel harekedinden dolayı rengi biraz dağıldı:)



Note markasına ait yazın çok severek kullandığım mat pembe ruju burada ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama rengi oldukça fazla karardı.



Oriflame nin The Ona serisinden bu rujda da oldukça fazla kararma oldu.



Flormar yaz aylarında oldukça sık kullandığım bir rujdur kendisi ama bu rujda da çok fazla kararma oldu maalesef.



Farmasinin bu rujunuda çok severek kullanıyordum ama az miktarda da olsa kararma oldu bu üründe de.



Pastel Nude serisinden bu rujda da maalesef kararma oldu.


Size gösterebilmek açısından farklı farklı markaların rujlarını resimledim genelde. Elimde daha birçok ruj var ama yazının çok fazla uzamasının anlamı yok diye düşünüyorum sonuçta sadece bilgilendirmek istedim sizleri. Yazının başında da iletmiş olduğum gibi internette vs. kesin bilgisine ulaşamdım ama ben içimin rahat etmesi açısından kararan rujları artık kullanmama kararı aldım. Sizlerinde bildiği farklı yöntemler var ise yazarsanız onlarıda deyenimleyebiliriz isterseniz. 

Sevgiler...

4 yorum:

  1. hemen deneyeceğim marka marka bakalım nasıllarmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende geri kalanları en kısa zamanda test edeceğim beybim

      Sil
  2. Vay be cok sasirdim en cok maybelline kullaniyorum onu goremedim ama hemen bakcam ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o markayı unutmuşum yazı çok fazla uzamasın diye elime geçen markalardan yaptım açıkcası:)

      Sil