16 Ekim 2015 Cuma

Doğal İçerikli Makyaj ve Cilt Bakım Ürünleriyle Tanışmaya Hazır Mısınız?




Kadınlar binlerce yıldır güzelleşmek uğruna makyaj yapıyorlar. Eski zamanlarda Mısırlı kadınlar, gözlerine sürme niyetine kurum sürerken, çok eski değil, 19.yy da ise Avrupa’lı kadınlar, ciltlerini beyazlatmak için oksit ve karbonat kullanıyorlardı. Hatta sırf göze parlaklık vermesi için zehirli bir takım otların kullanıldığı da biliniyor. Güzellik kavramı zaman içinde değişse de, makyajın her dönemde var olduğunu artık biliyoruz. 


Ancak, günümüzde kozmetik malzemeleri ve cilt bakım ürünleri, artık sağlığı tehlikeye düşürücü malzemelerden yapılmıyor desek yalan olur. Makyaj ürünlerini kusurları gizlemek, daha da güzelleşmek için kullanıyoruz ancak kullandığımız malzemelerin içeriğine pek dikkat etmiyoruz. Oysa güzelliğin sağlıkla birlikte var olduğunu, sağlıksız bir cildin hiç bir makyaj hilesiyle gizlenemeyeceğini unutuyoruz. Ucuz ürünler belki gününüzü kurtarır ama siz farkında bile olmadan cildinize çok büyük zarar verir.

Cildin erken yaşlanmaması, sivilcelenmemesi ve sağlıklı kalması için yapılması gereken tek şey; içeriği doğal ürünler kullanmak.

2010 yılında Türkiye pazarına 22 mağaza ile giren Yves Rocher, 1959 yılında firmaya adını veren kimyager Yves Rocher tarafından Fransa’nın Bretagne bölgesinde kurulmuş ve o günden beri 55 hektarlık organik tarım alanında, tüm ürünlerinin baz maddeleri olan bitkileri, organik sertifikalı tarım yaparak üretiyor. Firma bugün Türkiye’nin hemen, hemen her ilinde açtığı 128 mağaza ile Türk kadınlarını doğal ürünlerle tanıştırmaya devam ediyor, ayrıca online satış da yapıyor. Online alışverişin sizin için avantajı, 85 TL ve üzerindeki alışverişinizde ücretsiz kargo imkanı ve sürpriz hediyeniz…

Yves Rocher’in ürün çeşitliliği sadece kozmetik üzerine değil, parfüm, anti-aging, cilt bakım ve cilt temizleme ürünleri de tamamen doğal içerikle üretiliyor. Firma, türü tükenen veya GDO‘lu bitkileri kesinlikle ürünlerinde kullanmıyor, hatta ambalajında bile geri dönüşümlü olmalarına özen gösteriyor. Ayrıca dünyada tamamen bozulan ekolojik dengeyi ve bio-çeşitliliği korumak adına kurduğu botanik bahçesinde türü tükenmekte olan bitkileri yetiştiriyor.

Fransa modanın ve kozmetiğin anavatanı sayılıyor. Yves Rocher ise, kozmetik alanında Fransa’nın lider markası. Bu kadar kadın yanılıyor olamaz değil mi?


*Basın Bültenidir*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder