29 Ekim 2015 Perşembe

SAATTE BİR MARKA: CASIO



Zamanın ne kadar hızlı akıp geçtiğini bize gösteren araçtır saat… Saat deyince de ilk akla gelen saat üreticisi ülkeler; İsviçre ve Japonya oluyor. Bugün lüks saat pazarını İsviçre elinde tutarken, moda markalarda ise Japonya lider durumda. 


İsviçre saat pazarında uzun yıllar dünya lideriyken, özellikle 1970’lerin ortalarında uzak doğu pazarının geliştirdiği “quartz” teknolojisi ile liderliğini kaybetmiş. Quartz teknolojisi, verilen elektrik akımını saniyede 32.000 kez titreştirerek saatin hiç şaşmadan çalışmasını gösteren bir sistem, yani saati kurmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken pili bittiğinde yenisiyle değiştirmek. Aslında bu teknolojiyi önce İsviçre’li saat üreticileri keşfetmiş ancak “saat zemberekli olmalı” diyerek kullanılmamış. Bir fuarda tanıtımını gören Japonlar ise teknolojiyi alıp geliştirmişler.

Günümüzde, özellikle saat söz konusu olunca, taklit ürünler piyasayı işgal etmiş durumda, neredeyse saat kayışı fiyatına saat satılıyor artık tezgahlarda. Ancak saatin kıyafetinizi tamamlayan bir aksesuar olduğu, ucuz saatlerin çok çabuk bozulduğu ve hiç bir garantisinin olmadığı düşünüldüğünde markalı saatlerin avantajı öne çıkıyor.

Quartz teknolojisi bugün kullanan ve devamlı geliştiren lider Japon markalarından biri de; Casio. Casio, 1946 yılında Tokyo’da kurulmuş bir elektronik alet üreticisi. 1957 de dünyanın ilk elektronik hesap makinasını kullanıma sunmuş. 1974 yılında ise “quartz” teknolojisini kullanarak kol saati ve tam otomatik ajanda üretimine başlamış. Bugün hesap makinası, ses ekipmanları ve saatte dünya lideri bir marka. Özellikle 1983 yılında çıkardığı, her türlü dış etkene ve koşula dayanıklı G-Shock saatleri ile sporcuların ve adrenalin meraklılarının gözdesi olmuş, Pro-Trek serisi ise Casio’nun en iyi teknolojiyi sunduğu saatler. Solar teknolojisi ile pil değişimine gerek olmuyor.

En uygun fiyata, bütün çeşitleri ve özelliklerini görerek Casio saat alacağınız bir adres isterseniz; hizlisaat.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Eğer siz de internetten alışveriş yapıyorsanız, en uygun Casio saat fiyatları bu adreste. hizlisaat.com, İstanbul Saat’in online satış yaptığı bir platform. Mağazalarda bulamayacağınız indirimi bu sitede üye olmanız halinde yakalayabiliyorsunuz. Sitede kesinlikle kaçak, teşhir ürünü, ikinci el ve orijinal olmayan saat satışı yapılmıyor. En uygun saatler, en uygun fiyata tamamen Türkiye Distribütörlerinin garantisi altında satılıyor ve ürünler 24 saatte orijinal kutusunda ve faturalı olarak kapınıza geliyor.   

*Basın Bültenidir*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder